Stāsts par Atlantiku aizsākās 2003. gadā, kad netālu no Rīgas tika dibināta rūpnīca surimi produktu ražošanai. Savu pašreizējo formu un statusu Atlantika ieguva 2018. gadā, kad tika nodibināts uzņēmums SIA “Atlantika International”. SIA “Atlantika International” mantojumā ieguvusi rūpnīcu, profesionāļu komandu un daudzu gadu pieredzi.Rūpnīca tika pilnībā renovēta 2018. gadā, lai tā atbilstu augstākajiem ES standartiem un spētu sasniegt nevainojamu produkcijas kvalitāti. Rūpnīca ir aprīkota ar japāņu līnijām surimi produktu ražošanai, Multivac iepakošanas iekārtu un daudzām citām modernām tehnoloģijām. Šodien Atlantika ražo plašu saldētu un atdzesētu surimi produktu un humusu klāstu. Mūsu jaunākais sasniegums ir BRC sertifikācija 2021. gada jūnijā, kas paver mums jaunus apvāršņus, jaunas iespējas un jaunu lappusi stāstā par Atlantiku……
Kas ir humuss, ar ko to ēd? Humuss ir aunazirņu biezeņa pasta, kuras sastāvā ir sezama sēklu pasta (tahini), olīveļļa, ķiploki, citrona sula, paprika. Kā atsevišķu ēdienu humusu var pasniegt uz skaista šķīvja ar garšvielām, ar olīveļļu vai ķirbju eļļu, kā arī var pievienot savas iecienītākās garšvielas, garšaugus vai riekstus. Tradicionāli humusu ēd bez dakšiņām un karotēm: lieciet to uz lēzena šķīvja, izklājiet ap malām, tad ņemiet gabaliņu plānas neraudzētas plātsmaizes (pitas) un ar to ielieciet uzkodu. Humuss no “Atlantika International” izceļas ar izteiktu garšu un dabisko sastāvu. Turklāt šis produkts ir košers un vegāniem draudzīgs.